Romania, tara medicilor fara scoala! O femeie de 30 de ani se da drept medic ginecoloag

Un nou caz de practicare a medicinei fara studii a fost descoperit de jurnalistii de la libertatea.ro. O femeie de 30 de ani, care si-ar fi inventat o diplomă de medic. Aceasta lucreaza de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

„Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cea care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie”, povesteşte una dintre asistentele din spitalul public, potrivit sursei citate.

Raluca Bârsan este cunoscuta drept medic si se recomanda ca „absolventă a UMF Carol Davila, şi rezidentă obstetrico-ginecologie din 2013”, insa potrivit informatiilor prezentate de jurnalisti nu ar fi terminat liceul.

„Si pe mine Raluca m-a cusut la naştere, după cezariană”, mărturiseşte una dintre asistentele de la Spitalul Județean Ilfov.

„În cazul meu, deşi am cerut explicit ca Raluca să nu intre în sală, ea a fost totuşi acolo când am născut”, spune o altă asistentă.

În actele spitalului, Raluca Daniela Bîrsan e „voluntară pentru activităţi medicale”.

„Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, spune Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, mentionand :  „din ceea ce am văzut pe diplomă, documentul pare un fals”.

Conducerea spitalului e evitat sa dea explicatii jurnalistilor.

Ministrul Sanatatii spunea, la aparitia cazului italianului cu 8 clase care practica medicina in Romania, ca in spitalele de stat nu exista astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *